120 Hours AERIAL ART – Level 1


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “120 hours AERIAL ART – Level 1”και απονέμει Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ένας (4) μήνες αντιστοιχώντας σε 120 ώρες και 4 ECTS.
Η εναέρια δραστηριότητα είναι η τέχνη και η πρακτική που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κινήσεων, ασκήσεων και ακροβατικών στον αέρα. Η εναέρια πρακτική έχει μια μεγάλη και πλούσια ιστορία που καλλιτεχνικά διασταυρώνεται με τον χορό, την γυμναστική και τις παραστατικές τέχνες. Έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια ως δραστηριότητα χορού, γυμναστικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης.
Η εναέρια δράση πραγματοποιείται με τη χρήση διάφορων μέσων. Το Aerial Sling (hammock) ανήκει στην οικογένεια της εναέριας κίνησης. Πρόκειται για ένα μακρύ ανθεκτικό ύφασμα με προδιαγραφές ασφάλειας που κρέμεται από ψηλά και σχηματίζει μια αιώρα-κούνια. Η ιδιαιτερότητα αυτού του υφάσματος είναι ότι έχει αρκετά μεγάλο μήκος ώστε ο συμμετέχων μπορεί να μπει ολόκληρος μέσα στο ύφασμα και να εκτελέσει εναέριες φιγούρες.
Για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόληση με το Aerial Sling, δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Αντίθετα είναι μια σπουδαία αρχή για όποιον θέλει να γνωρίσει, να μάθει και να ασχοληθεί με τις εναέριες τέχνες. Ο συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να δυναμώσει ολόκληρο το σώμα του, να βελτιώσει τη φυσική και την ψυχική του κατάσταση. Μέσα από την εξάσκηση ανοίγονται νέοι δρόμοι στον συμμετέχοντα ο οποίος με την κατάλληλη εκπαίδευση αρχίζει να μεταμορφώνεται σε εναέριο καλλιτέχνη-χορευτή και να αποδίδει την κάθε άσκηση με ροή, χορευτική αλληλουχία κινήσεων και καλλιτεχνική έκφραση.

Το παρόν πρόγραμμα απευθύνεται σε καλλιτέχνες, χορευτές, δασκάλους yoga-pilates-χορού και δημιουργικής κίνησης, γυμναστές, προπονητές, ειδικούς φυσικής κατάστασης, αθλητές, σε όσους γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των καλών τεχνών, του χορού, της δημιουργικής κίνησης, της άσκησης, της άθλησης, της εργοθεραπείας κι άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Αναλυτικότερα:

  • Σε επαγγελματίες του χορού, των τεχνών, της άσκησης, της yoga, του pilates, της φυσικής κατάστασης, του αθλητισμού και δασκάλους της δημιουργικής κίνησης.
  • Σε απόφοιτους Πανεπιστημίου/ΤΕΙ/ΚΕΚ/ΙΕΚ της ημεδαπής και της αλλοδαπής με σχετική εμπειρία.
  • Σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχετική εμπειρία.
  • Σε φοιτητές Πανεπιστημίου/ΚΕΚ/ΙΕΚ (για τους φοιτητές/τριες του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Π.Θ. ισχύει σύμφωνα με ΦΕΚ 1409/τ.Β΄/15.04.2020) με σχετική εμπειρία.

Το πρόγραμμα αφορά άτομα ηλικίας 18-60 ετών. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής.

Η επιλογή των επιμορφούμενων θα γίνει με βάση το βιογραφικό σημείωμα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση τις σπουδές και την εργασιακή εμπειρία.

Επιμόρφωση

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών που περιλαμβάνει:

  • 70 ώρες δια ζώσης μαθήματα
  • 50 ώρες θεωρητική κατάρτιση
  • πρακτική εξάσκηση με τη χρήση ειδικής αιώρας που θα πραγματοποιηθούν σε 5 Σ/Κ

Τα δια ζώσης πρακτικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε ενοικιαζόμενες ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στα Τρίκαλα (Σάββατο & Κυριακή).

Εγγραφές

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “120 Hours AERIAL ART – Level 1″ γίνεται μόνο ηλεκτρονικά

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Περίοδος Εγγραφών

 έως 24 Ιουνίου /2021

Έναρξη Επιμόρφωσης

25 Ιουνίου 2021

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 800 ευρώ και υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης. Αναλυτικά τις εκπτωτικές κατηγορίες μπορείτε να τις δείτε παρακάτω

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος και βασική εκπαιδεύτρια είναι η κα. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ του Π.Θ.
Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. Οι παραπάνω φέρουν την ευθύνη για το σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Δρ. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ, Π.Θ. στην Κινητική Αναψυχή: Γιόγκα, Πιλάτες, Σύγχρονος Χορός, PhD, MSc, BSc Καθηγήτρια Φ.Α, Aerial Dance/Yoga/Fitness Teacher, Pilates Teacher, Group Fitness Instructor, Advanced Health & Exercise Specialist (EREPS, EHFA), Yoga Teacher ERYT200, ΕRYT500 Yoga Alliance USA, Yoga Alliance Continuing Education Provider, Master Yoga Teacher Yoga Alliance International INDIA, Yoga Teacher Yoga Alliance Professionals UK. Certified Hatha-Raja Yoga Teacher, Ashtanga, Vinyasa Flow Yoga Teacher.