Πρώτες Βοήθειες και Προνοσοκομειακή Φροντίδα

16/06/2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες και Προνοσοκομειακή Φροντίδα», διάρκειας 1 μήνα (40 ώρες).
Βασικός σκοπός του προγράμματος, είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και η εκμάθηση τρόπων και τεχνικών για την αντιμετώπιση, τον περιορισμό και την πρόληψη επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων στο σημείου του συμβάντος.
Το πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες με έμφαση στη Προνοσοκομειακή Φροντίδα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εκπαιδευτεί, να καταρτιστεί, να εμπλουτίσει υπάρχουσες γνώσεις ή να εξασκηθεί στη παροχή πρώτων βοηθειών στις σύνηθες απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, στην ασφάλεια του διασώστη και του θύματος, στη πρόληψη των επιπλοκών υγείας καθώς και στην ασφαλή μεταφορά του πάσχοντος από τον τόπο του ατυχήματος στην κοντινότερη υγειονομική μονάδα (Νοσοκομείο/ Κέντρο Υγείας).

Το πρόγραμμα παρέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις πρώτες βοήθειες και πιστοποίηση διάρκειας 2 ετών από τον φορέα EMD Ltd & Health and Rescue Academy στην βασική υποστήριξη της ζωής – χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Σε ποιους απευθύνεται

  • Άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη παροχή Πρώτων Βοηθειών.
  • Πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) και σε πτυχιούχους άλλων ανωτέρων και ανωτάτων σχολών (Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας) σχολών επαγγελμάτων υγείας.
  • Επαγγελματίες και λοιπούς εργαζομένους σε τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Καθηγητές όλων βαθμίδων.
  • Γυμναστές, αθλητές, προπονητές και αθλητικούς παράγοντες.
  • Ναυαγοσώστες.
  • Υπάλληλοι και στελέχη σωμάτων ασφαλείας.
  • Φοιτητές, μαθητές
  • Μέλη συλλόγων και φορέων
  • Όποιον/α επιθυμεί να λάβει η να εμπλουτίσει υπάρχουσες γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών

Επιμόρφωση

Το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες και Προνοσοκομειακή Φροντίδα», για την επιμόρφωση θα χρησιμοποιήσει ασύγχρονες/σύγχρονες τεχνικές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η πρακτική εξάσκηση των καταρτιζόμενων θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι διάρκειας 9 ωρών.

Εγγραφές

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες και Προνοσοκομειακή Φροντίδα» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
Το Κόστος του προγράμματος είναι 130€

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Περίοδος Εγγραφών

Έως τη συμπλήρωση τμήματος

Έναρξη Επιμόρφωσης

Με τη συμπλήρωση τμήματος

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Την Επιστημονική Ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο Δρ. Βασιλόπουλος Αριστείδης Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.