Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Yoga – Pilates School:
«YOGA TEACHER TRAINING 200h»


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Το πρόγραμμα «Yoga – Pilates School: YOGA TEACHER TRAINING» έχει διάρκεια 200 ωρών και 8 ECTS και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων αιχμής, προσφέροντας θεωρητικές γνώσεις και εστιασμένες πρακτικές δεξιότητες στους επιμορφούμενους. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν δάσκαλοι yoga και να μάθουν να οδηγούν με ακρίβεια κι ασφάλεια ένα άτομο και μια τάξη στην πρακτική της hatha yoga. Απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο των ιατρικών επαγγελμάτων, της φυσιοθεραπείας, στο χώρο της άσκησης. της άθλησης, της αποκατάστασης και σε όσους ελεύθερα ασκούμενους αγαπούν τη yoga κι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για να βελτιώσουν την προσωπική τους πρακτική.
 
Σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στις αρχές και στη φιλοσοφία της yoga, στη βασική ανατομία-φυσιολογία, σε θέματα διατροφής, σε Asanas (στάσεις), στην κατάλληλη ευθυγράμμιση, στην pranayama, στη σύνδεση της κίνησης με την αναπνοή, στη σύνδεση και στη ροή των στάσεων, στο σχεδιασμό μιας σειράς στάσεων, στη δημιουργία και στην εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Yoga, στις πρώτες βοήθειες, στον τρόπο επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους ασκούμενους, στον αποτελεσματικό κι ασφαλή τρόπο καθοδήγησης ενός ασκούμενου κι ολόκληρης τάξης, να πληροφορηθούν για θέματα επικοινωνίας, μάρκετινγκ κι επιχειρηματικότητας για το ξεκίνημά τους ως δάσκαλοι της Yoga.

Επιμόρφωση

 
Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης και της εξ ‘αποστάσεως εκπαίδευσης προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης.
 
Μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης θα προσφέρεται σειρά οδηγών για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επιμορφωμένων καθώς εργασίες, τεστ και πρακτικές για την αξιολόγηση της εξέλιξής τους διάρκειας 45 ωρών.
 
Τα δια ζώσης μαθήματα, όπου αποτελούν το κυριότερο και το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος (διάρκειας 155 ωρών), θα πραγματοποιηθούν σε ενοικιαζόμενες ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι τα Τρίκαλα.
 

 

Εγγραφές

 

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Yoga – Pilates School: YOGA TEACHER TRAINING» σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης, ανέρχεται στα 2500€.
 

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

Μέχρι 15/05/2020

 

Έναρξη επιμόρφωσης

16/05/2020

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Την εποπτεία του προγράμματος έχει ο Επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής στη Διοίκηση Δραστηριοτήτων Αναψυχής ΤΕΦΑΑ Π.Θ ο οποίος φέρει τη ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.