Συγγραφή Επιστημονικού Άρθρου

08/12/2023

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Συγγραφή Επιστημονικού Άρθρου» επιδιώκει να παρέχει στους συμμετέχοντες με δομημένο και ολοκληρωμένο τρόπο όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την επιστημονική συγγραφή διεθνών δημοσιεύσεων, επιστημονικών ανακοινώσεων, και πτυχιακών εργασιών.
Απευθύνεται σε Επαγγελματίες Υγείας αλλά και φοιτητές των αντίστοιχων Τμημάτων οι οποίοι ενδιαφέρονται για την έρευνα σε κλινικό και πειραματικό πεδίο.
Επιπρόσθετα από την μετάδοση γνώσεων, ένας από τους βασικούς στόχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η δημιουργία νέας γενιάς ερευνητών και επιστημόνων που θα παράγουν νέα γνώση. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρείται συχνά δυσκολία των προπτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών να σχεδιάσουν, να εκτελέσουν, να συγγράψουν και να δημοσιεύσουν μια ερευνητική εργασία. Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει μέρος της απάντησης στο παραπάνω πρόβλημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις σωστές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται για την υλοποίηση ενός ερευνητικού έργου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συγγραφή επιστημονικών εργασιών (ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς όλων των κλινικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φοιτητές επιστημών υγείας).

Επιμόρφωση

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και όλα τα μαθήματα.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 120 ώρες και η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί με την χρήση των πλατφορμών τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.

Εγγραφές/Κόστος

Η αίτησή σας για το πρόγραμμα «Συγγραφή Επιστημονικού Άρθρου» υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Παράταση Περιόδου Εγγραφών

Έως 20/02/2024

Έναρξη Επιμόρφωσης

Φεβρουάριος 2024

Λήξη Επιμόρφωσης

Ιούνιος 2024

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Την Επιστημονική Ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο κ. Ιωάννης Πανταζόπουλος , Αναπληρωτής Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.