Η Προσέγγιση “ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΜΗ” (STORYLINE) στη Διδασκαλία και στην Οργάνωση Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

23/09/2023
 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα «Η Προσέγγιση “ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΜΗ” (STORYLINE) στη Διδασκαλία και στην Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων» έχει διάρκεια 9 μηνών (450 ώρες) και ισοδυναμεί με 30 ECTS. Στοχεύει στην εκπαίδευση των επιμορφούμενων στην Ιστοριογραμμή/Storyline, το ψηφιακό σενάριο και το ψηφιακό παιχνίδι. Αποτελείται από ένα εύρος θεματικών ενοτήτων με σκοπό να εξασφαλίσει μια ολοκληρωμένη και πλήρη εκπαίδευση και εξειδίκευση μέσω θεωρητικής αλλά και πρακτικής/βιωματικής προσέγγισης, προσφέροντας τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και στοχευμένες πρακτικές δεξιότητες.
Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε

1. Στελέχη της εκπαίδευσης που ασχολούνται με τη συμβουλευτική υποστήριξη του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών.
2. Εκπαιδευτές Ενηλίκων /Εκπαιδευτικών.
3. Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους).
4. Ειδικούς Παιδαγωγούς.
5. Πτυχιούχους και Φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.
6. Πτυχιούχους και Φοιτητές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
7. Όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Μουσεία, Κατασκηνώσει κ.α..
8. Σχεδιαστές και εμψυχωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επιμόρφωση

Η Ιστοριογραμμή αποτελεί ένα δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο, κατάλληλο για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και για όλες τις ηλικίες σε δομές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μορφής εκπαίδευσης. Προσφέρει ένα πλαίσιο, αυτό της ιστορίας, το οποίο δίνει νόημα στη χρήση μιας ευρείας ποικιλίας μεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας. Τέλος, συνδέει διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αποσκοπώντας στην απόκτηση ολοκληρωμένης και όχι κατακερματισμένης και αποσπασματικής γνώσης.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως σύγχρονα και ασύγχρονα. Περιέχει 7 σύγχρονες συναντήσεις στις οποίες η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Εγγραφές

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Προσέγγιση “ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΜΗ” (STORYLINE) στη Διδασκαλία και στην Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων» online.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Παράταση Εγγραφών

Έως 15/06/2024

Έναρξη Επιμόρφωσης

Μάιος 2024

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Επιστημονική Υπεύθυνη, Διδάσκουσα και Επόπτρια του προγράμματος είναι η Dr Ηλιοπούλου Ιφιγένεια (Mphil, PhD), Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο “Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την αειφορία” και μεταδιδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η κα. Ηλιοπούλου διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Αιγαίου. Είναι εξειδικευμένη στην Storyline – Ιστοριογραμμή, έχει ιδρύσει την Storyline Greece και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Δίκτυο της Storyline.

Εκπαιδευτές

  • Βλάχου Αναστασία – Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο ¨Ειδική Αγωγή-Εκπαιδευτική Ένταξη”
  • Κραβαρίτη Δανάη – Master Software Engineer


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.