Αθλητική Μάλαξη: Ευεξία και Αθλητική Απόδοση

29/01/2024

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Αθλητική Μάλαξη: Ευεξία και Αθλητική Απόδοση» είναι το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΕΔΙΒΙΜ στην Ελλάδα και έχει στόχο να παρέχει επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες στους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) σχετικά με το επιστημονικό υπόβαθρο, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων αθλητικής μάλαξης για τη βελτίωση της ευεξίας και της απόδοσης των αθλητών.
Προκειμένου η μάλαξη να είναι αποτελεσματική και ασφαλής για τον γενικό πληθυσμό θα πρέπει να εφαρμόζεται με επιστημονικό τρόπο από κατάλληλα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό. Οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες της άσκησης, οι οποίοι ασχολούνται με προγράμματα άσκησης, επαναδραστηριοποίησης και ευεξίας πρέπει να γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες και κατάλληλες επιστημονικές μεθόδους και τους κανόνες υγιεινής και να ανανεώνουν τις γνώσεις τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις επιστημονικές εξελίξεις.
Το παρόν πρόγραμμα είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από εκπαιδευτές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης (φυσικοθεραπευτές και γυμναστές) με μεγάλη εμπειρία στην πρακτική εφαρμογή της αθλητικής μάλαξης.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:α) Τελειόφοιτους φοιτητές των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής.β) Απόφοιτους των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων Πανεπιστημίων της Κύπρου ή του εξωτερικού (αλλοδαπής) σύμφωνα με το άρθρο 13 του ΦΕΚ Β’ 1409/15-04-2020.

Επιμόρφωση

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, σε 4 Προγραμματισμένα Σαββατοκύριακα (9πμ-5μμ):

06-07/04/2024
13-14/04/2024
20-21/04/2024
27-28/04/2024
Η πρακτική εξάσκηση 40 ωρών με επίβλεψη θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με το φορέα, με βάση τη διαθεσιμότητα του σε χώρους και περιστατικά.

Εγγραφές

Η αίτησή σας για το πρόγραμμα «Αθλητική Μάλαξη: Ευεξία και Αθλητική Απόδοση» υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Περίοδος Εγγραφών

Έως 31 Μαρτίου 2024

Έναρξη Επιμόρφωσης

06 Απριλίου 2024

Λήξη Επιμόρφωσης

28 Απριλίου 2024

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Την Επιστημονική Ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο κ. Σακκάς Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.