Τεχνολογία τροφίμων, Γευσιγνωσία & Μάρκετινγκ στην εστίαση και αναψυχή: Θαλασσινά & Συνοδευτικά Ποτά

27/09/2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τεχνολογία τροφίμων, Γευσιγνωσία & Μάρκετινγκ στην εστίαση και αναψυχή: Θαλασσινά & Συνοδευτικά Ποτά» διάρκειας 50 ωρών, απευθύνεται σε εργαζομένους (πχ. σεφ/μάγειρες, μπαρτεντερ, σερβιτόρους) στον χώρο της εστίασης (πχ. εστιατόρια, μπαρ) και αναψυχής (πχ. ξενοδοχεία, πλοία/κρουαζιερόπλοια, τραίνα, αεροπλάνα).
 
Τα αλιευτικά προϊόντα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεϊνης και βιο-λειτουργικών συστατικών στη διατροφή του ανθρώπου. Εξαιτίας του γεγονότος ότι η παραγωγή τους, σε αντίθεση με τα ζώα της στεριάς, δίδει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελέσουν τη βασική τροφή για τον άνθρωπο στα πλαίσια της Πράσινης Συμφωνίας της Ε.Ε. (Green Deal). Κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα, η οποία παράγει και διαθέτει υψηλής ποιότητας αλιευτικά προϊόντα, είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς, οδηγεί στην ανάγκη ανάπτυξης σεμιναρίων επιμόρφωσης που θα αναβαθμίσουν τις γνώσεις των εργαζομένων της εστίασης και αναψυχής σε θέματα σχετικά με την Τεχνολογία τροφίμων και ποτών, τη Γευσιγνωσία και το Μάρκετινγκ.
 
Τα θέματα αυτά αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αλιευτικών προϊόντων και των συνοδευτικών ποτών (διότι η ικανοποίηση του πελάτη εξαρτάται από τον συνδυασμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών φαγητού – ποτού και τελικώς από την συνδυαστική τους επίγευση), τις μεθόδους επεξεργασίας για την παραγωγή μεταποιημένων τροφίμων (πχ. παραγωγή καπνιστών, παστών και μαριναρισμένων προϊόντων άμεσης κατανάλωσης) και ποτών (πχ. παραγωγή μπύρας) μέσα στους χώρους της εστίασης και αναψυχής, το μάρκετινγκ, τις αρμοδιότητες των εργαζομένων, τη συμπεριφορά και την επικοινωνία τους με τον πελάτη, κ.α., η γνώση των οποίων αποτελεί κινητήριο δύναμη για την προσέλκυση του γαστρονομικού τουρισμού από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν:

  • εργαζομένοι στον χώρο της εστίασης (σεφ/μάγειρες, μπαρτεντερ, σερβιτόροι, κτλ.),
  • εργαζομένοι σε εγκαταστάσεις αναψυχής όπως σε κουζίνες, μπαρ, κ.α. ξενοδοχείων, πλοίων, κρουαζιερόπλοιων, αεροπλάνων, τραίνων, κ.α.,
  • κάθε ενδιαφερόμενος του κοινωνικού συνόλου που επιθυμεί να επιμορφωθεί σε θέματα που αφορούν την Τεχνολογία τροφίμων, Γευσιγνωσία και Μάρκετινγκ, για αναζήτηση εργασίας ή δημιουργία επιχείρησης στον χώρο της εστίασης ή του τουρισμού γενικότερα
  • κάθε ενδιαφερόμενος που είναι Πτυχιούχος Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Απόφοιτος ΙΕΚ και επιθυμεί να επιμορφωθεί σε τέτοια θέματα.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Εγγραφές

 

Η αίτησή σας για το πρόγραμμα «Τεχνολογία τροφίμων, Γευσιγνωσία & Μάρκετινγκ στην εστίαση και αναψυχή: Θαλασσινά & Συνοδευτικά Ποτά» υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

Έως την κάλυψη των προσφερόμενων θέσεων

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

Με τη συμπλήρωση του τμήματος

 

 

Επιστημονική Υπεύθυνη

 

Επιστημονικά Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κα. Φωτεινή Παρλαπάνη , Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.
Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Ιωάννης Μποζιάρης, Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.
 

Εκπαιδευτές στο παρόν επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι οι:

  • Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Ιχθυολόγος – Μικροβιολόγος Τροφίμων (MSc, PhD).
  • Μαρίνα Νεοφύτου, Ιχθυολόγος (MSc, PhD).
  • Συμίρα Σιδηροπούλου, Οικονομολόγος.
  • Τιμολέων Διαμαντής, Καταξιωμένος σεφ, Έλληνας MasterChef 2018.
  • Ανέστης Ζαμανόπουλος, Αποσταγματοποιός-ζυθοποιός, γευσιγνώστης – Διδάσκων Π.Δ. 407/80.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.