Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων στις επαγγελματικές κουζίνες, μπαρ και εγκαταστάσεις αναψυχής

27/09/2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων στις επαγγελματικές κουζίνες, μπαρ και εγκαταστάσεις αναψυχής» διάρκειας 50 ωρών, απευθύνεται σε εργαζομένους στον χώρο της εστίασης και αναψυχής όπως σεφ/μάγειρες, μπαρτεντερ, σερβιτόρους, κ.α. και του γενικότερου τουριστικού κλάδου, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο του κοινωνικού συνόλου που επιθυμεί να επιμορφωθεί σε αυτά τα θέματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην μετάδοση γνώσης σχετικά με τους κινδύνους (μικροβιακούς, χημικούς και φυσικούς) που απαντώνται στις πρώτες ύλες παρασκευής γευμάτων, των κινδύνων που προέρχονται από το προσωπικό ή από άλλες πηγές επιμόλυνσης, όπως επιφάνειες εργασίας, μαγειρικά σκεύη, εξοπλισμός, κτλ., συμπεριλαμβανομένων και των ιών κρυολογήματος (πχ. SARS-CoV-2) και γρίπης (πχ. H1N1, H3N2) που μπορεί να επιμολύνουν το φαγητό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ή σερβιρίσματος, το νερό πόσης το οποίο πιθανόν να αποθηκεύεται προσωρινά σε δεξαμενές, τον παραγόμενο πάγο καθώς και το νερό αναψυχής.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν:

  • εργαζομένοι στον χώρο της εστίασης (σεφ/μάγειρες, μπαρτεντερ, σερβιτόροι, κτλ.)
  • εργαζομένοι σε εγκαταστάσεις αναψυχής όπως σε κουζίνες, μπαρ, κ.α. ξενοδοχείων, πλοίων, κρουαζιερόπλοιων, αεροπλάνων, τραίνων, κ.α.
  • κάθε ενδιαφερόμενος του κοινωνικού συνόλου που επιθυμεί να επιμορφωθεί σε θέματα που αφορούν την Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων στην εστίαση και αναψυχή για αναζήτηση εργασίας ή δημιουργία επιχείρησης στον χώρο της εστίασης ή του τουρισμού γενικότερα
  • κάθε ενδιαφερόμενος που είναι Πτυχιούχος Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Απόφοιτος ΙΕΚ και επιθυμεί να επιμορφωθεί σε τέτοια θέματα.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Εγγραφές

 

Η αίτησή σας για το πρόγραμμα «Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων στις επαγγελματικές κουζίνες, μπαρ και εγκαταστάσεις αναψυχής» υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

έως 30/11/2021

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

Νοέμβριος 2021

 

Λήξη Επιμόρφωσης

Δεκέμβριος 2021

 

 

Επιστημονική Υπεύθυνη

 

Επιστημονικά Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κα. Φωτεινή Παρλαπάνη , Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.
Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Ιωάννης Μποζιάρης, Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος.
 

Εκπαιδευτές στο παρόν επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι οι:

  • Μαρία Α. Κυρίτση, Ιατρός Βιοπαθολόγος, PhD.
  • Ρούμπος Χρήστος, Γεωπόνος – Εντομολόγος, PhD. Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Π.Θ.
  • Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. Ιχθυολόγος – Μικροβιολόγος Τροφίμων (MSc, PhD).
  • Τιμολέων Διαμαντής. Καταξιωμένος σεφ, Έλληνας MasterChef 2018.
  • Ανέστης Ζαμανόπουλος, Αποσταγματοποιός-ζυθοποιός, γευσιγνώστης – Διδάσκων Π.Δ. 407/80.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.