Επείγουσα Ιατρική & Αναζωογόνηση

31/10/2023

Επείγουσα Ιατρική & Αναζωογόνηση

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επείγουσα Ιατρική & Αναζωογόνηση» αποτελεί την απάντηση στο παραπάνω πρόβλημα καθώς στοχεύει στην προαγωγή της γνώσης σε θέματα σχετικά με την αναγνώριση και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων που συναντώνται στο νοσοκομείο ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο. Επίσης, το πρόγραμμα θα προετοιμάσει τους νέους επαγγελματίες υγείας ώστε η έκθεσή τους στο απαιτητικό περιβάλλον των επειγόντων να γίνει πιο ομαλά. Μέσα από υψηλού επιπέδου διαλέξεις θα παρέχεται μια επικαιροποιημένη ανασκόπηση της παθοφυσιολογίας, της φυσικής εξέτασης, των διαγνωστικών αναλύσεων, της συνεργατικής αντιμετώπισης και των παρεμβάσεων καθώς και πληροφορίες σχετικά με την περαιτέρω διαχείριση του ασθενούς, ειδικά για κάθε πάθηση ή στρατηγική αντιμετώπισης με πρακτικές βασισμένες σε ενδείξεις. Επίσης, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα hands-on σεμινάρια, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων στα επείγοντα.

Σκοπός του προγράμματος «Επείγουσα Ιατρική & Αναζωογόνηση» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε μια ιδιαίτερα δυναμική περιοχή της σύγχρονης επιστήμης όπως είναι η Επείγουσα Ιατρική. Τελικός στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να καταστούν ικανοί να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και ορθά με βάση τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και πρακτικές βασισμένες σε ενδείξεις, απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις σε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Σε ποιους απευθύνεται

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

επαγγελματίες υγείας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα Επείγουσας Ιατρικής (ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς όλων των κλινικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, φοιτητές επιστημών υγείας).

Επιμόρφωση

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και όλα τα μαθήματα. Οόσοι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν και την πρακτική εξάσκηση.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι:

  • 315 ώρες (7,5 μήνες χωρίς πρακτική) 
  • 365 ώρες (7,5 μήνες με πρακτική) 

Εγγραφές

Η αίτησή σας για το πρόγραμμα «Επείγουσα Ιατρική
& Αναζωογόνηση»
υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.

Σημαντικές Ημερομηνίες

  • Περίοδος Εγγραφών:
    Παράταση εγγραφών έως 15/11/2023
  • Έναρξη εκπαίδευσης: Οκτώβριος 2023
  • Λήξη εκπαίδευσης: Ιούνιος 2024

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Την Επιστημονική Ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο κ. , Ιωάννης Πανταζόπουλος , Επίκουρος Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.