Γαλακτοκομία-Τυροκομία

28/02/2023
 

Γαλακτοκομία-Τυροκομία

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γαλακτοκομία – Τυροκομία»
Ο κλάδος της Γαλακτοκομίας –Τυροκομίας στην Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά ένα παραδοσιακό τομέα δραστηριότητας, που σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, αποτελώντας δυναμική συνιστώσα της οικονομίας. Με ισχυρό πλεονέκτημα την ύπαρξη πάνω από 20 ΠΟΠ προϊόντων, ο κλάδος έχει διαρκή ανάγκη για εργαζόμενους/στελέχη με ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες.
Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις γάλακτος, προκειμένου να μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην παραγωγή προϊόντων γάλακτος, θα πρέπει να κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις σε αντικείμενα του κλάδου τους, με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές αρχές γαλακτοκομίας – τυροκομίας αλλά και πληροφόρηση για τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην παραγωγή και οργάνωση. Επιπλέον νέοι πτυχιούχοι συναφών ειδικοτήτων, έχουν ανάγκη μια πιο εξειδικευμένη επιμόρφωση στο αντικείμενο.
Με βάση τα παραπάνω αλλά και την υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία της ομάδας εκπαιδευτών, σχεδιάστηκε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ως βασικό στόχο έχει να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις βασικές γνώσεις για την μεταποίηση και των ποιοτικό έλεγχο του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Διάρκεια: 50ώρες 2 μήνες, 3 ECTS

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:
σε άτομα που είτε εργάζονται ήδη, είτε θέλουν να εργασθούν ή να δημιουργήσουν επιχειρήσεις γάλακτος ή που είναι Πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Απόφοιτοι ΙΕΚ και επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα γαλακτοκομίας – τυροκομίας

Επιμόρφωση

 

Η επιμόρφωση περιλαμβάνει:

  • Πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για τη θεωρία
  • Live streaming από τα εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής για τις εργαστηριακές ασκήσεις
  • Διαμοιρασμό οπτικοακουστικού υλικού και live streaming για την πρακτική άσκηση

Εγγραφές

 

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γαλακτοκομία – Τυροκομία» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

Αιτήσεις εως 20/03/2023

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

Μάρτιος 2023

 
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ορίζεται στα 250€ και καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις.Η καταβολή της 1η δόσης γίνεται με την υποβολή της αίτησης.
 
Το πρόγραμμα εφαρμόζει εκπτωτική πολιτική διδάκτρων (10%) που αφορά ανέργους, πολύτεκνους, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και ομαδικές εγγραφές εργαζόμενων επιχειρήσεων.
 

Επιστημονική Ομάδα

 

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Ελένη Μαλισσιόβα , Κτηνίατρος, MSc, MSc, PhD , Επίκουρος Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας
 

Εκπαιδευτές

 
Μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ειδικοί από τη βιομηχανία γάλακτος, από δημόσιους φορείς & οργανισμούς και από πανεπιστήμια εξωτερικού”


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.