Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
1. να γνωρίσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα γλωσσικά μοντέλα ΤΝ (π.χ. chat GPT) και τα ψηφιακά εργαλεία.
2. να κατανοήσουν τη συμβολή της τεχνολογίας αυτής στη διαμόρφωση νέων μοντέλων διδασκαλίας στο μάθημα της γλώσσας (πρώτης και δεύτερης/ξένης).
3. να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη διδασκαλία της γλώσσας (πρώτης και δεύτερης/ξένης) με τη χρήση της ΤΝ, των γλωσσικών μοντέλων ΤΝ (π.χ. chat GPT) και των ψηφιακών εργαλείων.
2. Φοιτήτριες/τές ιδρυμάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
3. Υπάλληλοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
4. Ερευνήτριες/τές.
5. Οποιαδήποτε/οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενη/ος άνω των 18 ετών.
6. Aπόφοιτες/οι Β/θμιας εκπαίδευσης.
7. Εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι).
Επιμόρφωση
Η επιμόρφωση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι ειδικά σχεδιασμένες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Π.Θ.
Εγγραφές
Σημαντικές Ημερομηνίες:
Περίοδος Εγγραφών
Έως 30/09/2024
Έναρξη Επιμόρφωσης
Οκτώβριος 2024
Λήξη Επιμόρφωσης
Ιούλιος 2025
Επιστημονική Ομάδα
Την επιστημονική ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος φέρει η Δρ. Γεωργία Ανδρέου, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην επιστημονική ομάδα συμμετέχουν η Δρ. Βασιλική Τσελά, μέλος ΕΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δρ. Ιωάννης Γαλαντόμος, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ την εκπαιδευτική διαδικασία θα ενισχύσουν και Υποψήφιοι Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με εξειδίκευση στα Ψηφιακά Εργαλεία.