Αγροδιατροφική Κληρονομιά & Επιχειρηματικότητα

28/02/2023

 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγροδιατροφική Κληρονομιά & Επιχειρηματικότητα»
Ο τομέας της αγροδιατροφής αποτελεί ουσιαστικό μέρος της άυλης πολιτισμικής μας κληρονομιάς, μέσω της παράδοσης στην καλλιέργεια φυτών, στην εκτροφή ζώων, στην παραγωγή και διάθεση τροφίμων στον τελικό καταναλωτή καθώς και μέσω των πλούσιων παραδόσεων και πολιτισμικών πρακτικών που σχετίζονται με τη γαστρονομία. Ο ισχυρός αυτός δεσμός μεταξύ της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που καθορίζει την επισιτιστική κληρονομιά, έχει πληγεί σοβαρά τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας της τυποποίησης των τροφίμων από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Λόγω της συνεχιζόμενης εκβιομηχάνισης της γεωργίας, χιλιάδες είδη, φυλές και ποικιλίες έχουν εξαφανιστεί, αποδεικνύοντας ότι η παραγωγή και η κατανάλωση τροφίμων επηρεάζονται λιγότερο από την τοπική πολιτιστική κληρονομιά με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής της αγροδιατροφικής κληρονομιάς να μένει αναξιοποίητο.
Σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι η επιχειρηματική ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα και η τοποθέτηση του ως καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ευημερία των παραγωγών, για τη μετάβαση προς την αειφόρο παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων και για τη δημιουργία βιώσιμων παραγωγικών και τουριστικών μοντέλων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των σημερινών κοινωνικών προκλήσεων.
Διάρκεια: 3 μήνες (70 ώρες) , 5 ECTS

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Πτυχιούχους ή επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα ή άτομα που θέλουν να επιχειρήσουν σε αυτόν.
  • Πτυχιούχους ή επαγγελματίες του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.
  • Νέους αγρότες ή παραγωγούς τροφίμων που επιθυμούν να ενημερωθούν και εν συνεχεία να ενδυναμώσουν τον αγροδιατροφικό τομέα και να αναπτύξουν σχετικές επιχειρηματικές δεξιότητες.

Επιμόρφωση

 

Η επιμόρφωση περιλαμβάνει:

  • Πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για τη θεωρία
  • Διαμοιρασμός οπτικοακουστικού υλικού και live streaming
  • Μελέτες περίπτωσης

Εγγραφές

 

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγροδιατροφική Κληρονομιά & Επιχειρηματικότητα» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Εγγραφές

Έως 31/03/2023

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

Απρίλιος 2023

 
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ορίζεται στα 250€ και καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις. Έπειτα από την συμπλήρωση του τμήματος θα λάβετε ενημέρωση από την γραμματεία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για την καταβολή της 1ης δόσης διδάκτρων.
 
Το πρόγραμμα εφαρμόζει εκπτωτική πολιτική διδάκτρων (10%) που αντιστοιχεί σε τελικό κόστος στα 225€. Η εκπτωτική πολιτική αφορά ανέργους, πολύτεκνους, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και ομαδικές εγγραφές εργαζόμενων επιχειρήσεων.
Εαν γίνει καταβολή εφάπαξ το κόστος είναι 200€

Επιστημονική Ομάδα

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας
Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνη: Ελένη Μαλισσιόβα , Κτηνίατρος, MSc, MSc, PhD , Επίκουρος Καθηγήτρια Τεχνολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
 

Εκπαιδευτές

Μέλη του ΠΘ και εξωτερικοί συνεργάτες ειδικοί σε θέματα αγροδιατροφής, πολιτισμού και επιχειρηματικότητας.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.