project number:
2016-1-BE01-KA204-016279
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ GENERATIVITY
Το «Generativity: manage it!» είναι ένα έργο που ανταποκρίνεται σε ερωτήματα που προκύπτουν στους περισσότερους οργανισμούς που δρουν στον τριτογενή τομέα σε διάφορα πεδία: από την κοινωνική παρέμβαση στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση μειονοτήτων ως τη στήριξη της απασχόλησης: η ανάγκη απόκτησης, ανάπτυξης και εφαρμογής δεξιοτήτων και ικανοτήτων στον Κύκλο Διαχείρισης Έργου
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GENERATIVITY
Με τον συγκεκριμένο όρο εννοούμε ένα αυτόνομο σύστημα από το οποίο οι χρήστες μπορούν να αντλήσουν μια ανεξάρτητη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εφαρμόσουν ή να παράγουν νέα περιεχόμενα μοναδικά για το συγκεκριμένο σύστημα, χωρίς επιπλέον βοήθεια ή παρεμβολή από τους δημιουργούς του συστήματος. Έχουμε προσαρμόσει έναν όρο ο οποίος επινοήθηκε το 1950 από τον Erik Erikson για να υποδηλώσει μια ανησυχία για την ίδρυση και την καθοδήγηση από το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων ICT εργαλείων για PCM και για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και βιώσιμων υπηρεσιών. Το έργο έχει ως στόχο να κάνει τη διαφορά στη ζωή ενός ατόμου, να προσφέρει και να φροντίσει για την κοινότητα του. Μοιραζόμαστε τις ικανότητές μας με σκοπό τη προώθηση του generativity.
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
Η εταιρική σύμπραξη αποτελείται από οργανισμούς υψηλού επιπέδου οι οποίοι δημιουργούν μια ολοκληρωμένη συνεργασία τριών επίπεδων :
• Νομικά πρόσωπα: 1ο επίπεδο (Τοπικοί Φορείς IT, EL, PL, UK, CY), 2ο επίπεδο (Περιφερειακό και Εθνικό Κεντρικές Οργανώσεις IT, FR) και 3ο επίπεδο (ΕΕ-Ομοσπονδίες BE), ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Τα αποτελέσματα της κοινοπραξίας θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στα 28 κράτη μέλη.
• Σε επίπεδο επιπτώσεων ως προς την διάδοση: σε τοπικό επίπεδο (BE, IT, FR), σε Εθνικό επίπεδο (BE, FR, IT, EL), σε επίπεδο ΕΕ (BE)
• Πεδίο δραστηριοτήτων: από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (EL) διαχείριση ποιότητας (CY, PL, IT), αξιολόγησης (UK), εμπειρογνώμονες ICT (PL, ΙΤ), πολιτικές ένταξης και υποστήριξης αστέγων BE, FR, IT, ΕΕ), μεταναστών, προσφύγων (BE, FR, IT, ΕΕ)
• Εταίροι της κοινοπραξίας : FEANTSA (BE), Danmar Computers (PL), Diciannove s.c. (IT), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (EL), Europe Evaluation Company (UK), Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ι. Μητρόπολης Σύρου (EL), FIOpsd (IT), FNARS (FR), Cardet (CY).
Μάθετε περισσότερα για το έργο και μείνετε συντονισμένοι στον ιστότοπο http://generativity.eu/
Τα παραδοτέα του έργου είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους.
IO1: H ιστοσελίδα του έργου
Η πλατφόρμα επιτρέπει σε άτομα από όλη την Ευρώπη να εξοικειωθούν με την αρχή του Κύκλου Διαχείρισης Έργου.
Παρέχει πρόσβαση στις εκπαιδευτικές ενότητες κατάρτισης σε PCM και στη συνέχεια στα σεμινάρια
IO2: Οι εκπαιδευτικές ενότητες κατάρτισης
Οι ενότητες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την ενδυνάμωση της μάθησης και την αυτονομία στην διαχείριση έργου του εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων. Οι εκπαιδευτικές ενότητες είναι:
1. Οικονομικές και προγραμματικές προτεραιότητες της στρατηγικής ΕΕ 2020 στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων.
2. H Πώς να δομήσει μια καινοτόμος και βιώσιμη ιδέα έργου.
3. Η δόμηση μιας διεθνούς, εθνικής, τοπικής εταιρικής σχέσης.
4. Διαδικασίες υποβολής, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
5. Εφαρμογή, αξιολόγηση, αξιοποίηση και διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.
http://generativity.eu/portfolio-generativity/training-modules-io2/
IO3: Τα διαδυκτιακά σεμινάριοα PMC
Tα σεμινάρια έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ως ένα διαδικτυακό εργαλείο για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που στοχεύουν ειδικότερα στο πρόγραμμα Erasmus+. Εμπεριέχουν υλικό για το «πώς-να», μια ανεπίσημη μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά από τις κοινότητες, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι πολύ αποτελεσματική για τα ICT εργ αλεία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ασφάλεια κατά τη χρήση ICT τεχνολογιών για τη διαχείριση του έργου.
http://generativity.eu/portfolio-generativity/videos-modules-io3/