Υπερηχογραφία παρά την κλίνη σε Επείγουσες Καταστάσεις και Βαρέως Πάσχοντες – POCUS (Point of Care Ultrasonography)

17/05/2024

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Υπερηχογραφία παρά την κλινη σε Επείγουσες Καταστάσεις και Βαρέως Πάσχοντες – POCUS (Point of Care Ultrasonography)».

Η υπερηχογραφία αποτελεί βασικό εργαλείο στην καθημερινή πρακτική στην Επείγουσα Ιατρική και Εντατική Θεραπεία. Η ταχεία και άμεση δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού του ανεκτίμητου εργαλείου παρά την κλίνη του βαρέως πάσχοντα ασθενή θα πρέπει να συνδυάζεται με κατάλληλη εκπαίδευση του σύγχρονου ιατρού. Είναι αποδεδειγμένα τα οφέλη της παρά την κλίνη υπερηχογραφικής απεικόνισης του βαρέως πάσχοντα, κατευθυνόμενης στην απάντηση συγκεκριμένων κλινικών ερωτημάτων που βοηθούν τις αποφάσεις στη θεραπευτική των ασθενών (διαγνωστική, παρεμβατικές τεχνικές, παρακολούθηση).

Στόχος

O στόχος του προγράμματος είναι:
– η απόκτηση των θεωρητικών γνώσεων για τις ενδείξεις αλλά και τον τρόπο διενέργειας υπερηχογραφίας POCUS σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς,
– η απόκτηση των απαραίτητων πρακτικών δεξιοτήτων για τη διενέργεια υπερηχογραφίας POCUS σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Επιπλέον στόχοι είναι:
– η απόκτηση πρακτικών γνώσεων για τον τρόπο απεικόνισης των διαφόρων οργάνων,
– η απόκτηση των γνώσεων για τη λήψη της βέλτιστης εικόνας σε κάθε όργανο,
– η απόκτηση των γνώσεων για τις παραμέτρους που χρειάζεται να εκτιμηθούν για να απαντηθεί κάθε κλινικό ερώτημα με τη χρήση της υπερηχογραφίας POCUS σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς,
-η απόκτηση γνώσεων για την αναγνώριση συχνών λαθών κατά τη διενέργεια υπερηχογραφίας POCUS σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

• Σε ιατρούς ειδικοτήτων Εντατικής Θεραπείας, Αναισθησιολογίας, Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Επείγουσας Ιατρικής, Γενικής Ιατρικής, Φυσιάτρους, Παιδιάτρους, Εντατικής θεραπείας Νεογνών, ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που εργάζονται σε κέντρα αποκατάστασης, κέντρα υγείας
• Φυσιοθεραπευτές
• Νοσηλευτές μονάδων εντατικής θεραπείας και μονάδων αυξημένης φροντίδας

Επιμόρφωση

Θα χρησιμοποιηθεί η υβριδική μέθοδος με:

  • Εξ αποστάσεως μαθήματα μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων διαλέξεων
  • Δια ζώσης μαθήματα

Εγγραφές

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Υπερηχογραφία παρά την κλινη σε Επείγουσες Καταστάσεις και Βαρέως Πάσχοντες – POCUS (Point of Care Ultrasonography)» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Περίοδος Εγγραφών:

Έως 16/08/2024

Έναρξη Επιμόρφωσης:

Σεπτέμβριος 2024

Λήξη Επιμόρφωσης:

Μάρτιος 2025

Κόστος

Το συνολικό κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος διαμορφώνεται στα 500€. Η καταβολή γίνεται είτε:
Α) εφάπαξ πριν την εγγραφή
Β) σε 3 δόσεις: 200€ πριν την εγγραφή, 100€ 3 μήνες μετά την εγγραφή, 200€ πριν την τελική αξιολόγηση

Στο πρόγραμμα εφαρμόζεται εκπτωτική πολιτική 15% για τους κατόχους κάρτας νέων.

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος

Την Επιστημονική Ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο κ. Ζακυνθινός Επαμεινώνδας, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την Ακαδημαϊκή Ευθύνη του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο κ. Μακρής Δημοσθένης, Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με τα
Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κ.E.ΔI.ΒI.Μ.