Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

«Yoga - Dance - Pilates School:
Sport, Recreation & Arts»


background

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Το πρόγραμμα “Yoga- Dance – Pilates- School: Sport, Recreation & Arts” έχει διάρκεια 150 ωρών είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν και να εξασκηθούν στις πρακτικές του Μοντέρνου Χορού, της Ashtanga Yoga & Aerial Yoga-Pilates. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης από ττο Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές/σπουδαστές και απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ιδιωτικών σχολών άσκησης (yoga/pilates instructors, personal/group trainers κτλ), ερασιτέχνες χορευτές, αθλητές, προπονητές, ελεύθερα ασκούμενους καθώς και σε οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να γνωρίσει και να ασκηθεί στην πρακτική των yoga- dance. Το πρόγραμμα αφορά άτομα ηλικίας 18-65 ετών που έχουν κάποια εμπειρία από προγράμματα άσκησης-άθλησης & φυσικής κατάστασης.
 
Βασικός σκοπός του προγράμματος “Yoga- Dance – Pilates- School: Sport, Recreation & Arts” είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν και να εξασκηθούν στις πρακτικές της Ashtanga, Aerial Yoga & του Μοντέρνου Χορού. Να βελτιώσουν τη χορευτική, την αθλητική και τη φυσική τους κατάσταση, τις δεξιότητες τους σε σχέση με τις στάσεις μέσα από τα βήματα του μοντέρνου χορού, από asanas στο έδαφος αλλά και στον αέρα, ενάντια στη βαρύτητα, με τη χρήση ειδικής κούνιας (hammock), και να ασκηθούν σε τεχνικές αναπνοών (pranayama), αυτοσυγκέντρωσης (meditation) και χαλάρωσης. Να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε πρακτικές και κινήσεις διαφορετικής ποιότητας μέσα από το μοντέρνο χορό συνδέοντας την κίνηση με την αναπνοή, την ευθυγράμμιση του σώματος και την αυτό-έκφραση. Να εμβαθύνουν στις έννοιες της αναψυχής, αισθητικής εμπειρίας, δημιουργικότητας και τέχνης. Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή κι επαγγελματική τους πραγματικότητα με σκοπό τη διά βίου πρακτική, καλλιτεχνική ανάπτυξη κι ενασχόληση.
 

Επιμόρφωση

 
Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης και της εξ ‘αποστάσεως εκπαίδευσης προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης. Μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης θα προσφέρεται σειρά οδηγών για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επιμορφούμενων καθώς και πρακτικές για την αξιολόγηση της εξέλιξής τους. Τα δια ζώσης μαθήματα, όπου αποτελούν το κυριότερο και το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν σε ενοικιαζόμενες ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι τα Τρίκαλα.

 

 

Εγγραφές

 

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Yoga- Dance – Pilates- School: Sport, Recreation & Arts” σε ηλεκτρονική μορφή.  

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης, ανέρχεται στα 650€ και προσφέρονται διάφoρες εκπτωτικές κατηγορίες οι οποίες αναγράφονται στο παρακάτω σύνδεσμο.

 

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

09/07/2018 – 08/10/2018

 

Έναρξη επιμόρφωσης

15/10/2018

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Την εποπτεία του προγράμματος έχει ο Επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Διοίκηση Δραστηριοτήτων Αναψυχής ΤΕΦΑΑ Π.Θ ο οποίος φέρει τη ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.