Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί Ι» και απονέμει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ένας (1) μήνας αντιστοιχώντας σε 45 ώρες (20 ώρες ασύγχρονη εκπαίδευση και 25 ώρες σύγχρονη εκπαίδευση).
 

Σκοπός του παρόντος επιμορφωτικού προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών. Η επίτευξη του ανωτέρω σκοπού προϋποθέτει την απόκτηση βασικών γνώσεων σε θεματικές ενότητες, που άπτονται της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά των ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών που ισχύουν για κάθε γεωγραφική περιοχή (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Νησιά, Κρήτη). Ακόμη, θα γνωρίσουν βασικά μουσικά μοτίβα, που ισχύουν στη μουσική των ελληνικών παραδοσιακών χορών και αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ορθή διδασκαλία τους. Οι εκπαιδευόμενοι, ακόμη, θα λάβουν γνώσεις για τη διαχείριση και διδασκαλία των ελληνικών παραδοσιακών χορών σε ποικίλες ηλικιακές ομάδες, προσχολικής – σχολικής ηλικίας και ενηλίκων. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν:

  • βασικά στοιχεία των ελληνικών παραδοσιακών χορών
  • να εφαρμόζουν κινητικά μοτίβα εκμάθησης των παραδοσιακών χορών
  • βασικά στοιχεία της μουσικής των ελληνικών παραδοσιακών χορών
  • τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας ανά γεωγραφική περιοχή

 

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί Ι» απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, που έχει ως στόχο να λάβει βασικές γνώσεις για:

  • την ιστορία των ελληνικών παραδοσιακών χορών
  • την κατηγοριοποίηση των ελληνικών παραδοσιακών χορών
  • την εκμάθηση των κινητικών μοτίβων
  • τη διδασκαλία των ελληνικών παραδοσιακών χορών σε ομάδες ατόμων
  • τη θέση των ελληνικών παραδοσιακών χορών στην τοπική πολιτισμική κουλτούρα και στη κοινωνία

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  • Σύγχρονη Εκπαίδευση. Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται μέσω της πλατφόρμας MSTEAMS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Ασύγχρονη εκπαίδευση. Μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης προσφέρεται σειρά οδηγιών για την ανάπτυξη των γνώσεων των επιμορφωμένων καθώς και πρακτικές για την αξιολόγηση της εξέλιξής τους

Εγγραφές

 

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί Ι» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. .

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

25/11/2020 έως 31/12/2020

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

15 Ιανουαρίου 2021

 
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 150 ευρώ με δυνατότητα έκπτωσης:
 

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

 

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ.Ιωάννης Καφενταράκης, Ε.Ε.Π. Φ.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. Οι παραπάνω φέρουν την ευθύνη για το σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.