«Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά και Χρήσεις τους για Παραγωγή Φυτικών Προϊόντων»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά και Χρήσεις τους για Παραγωγή Φυτικών Προϊόντων» και απονέμει Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δύο (2) μήνες αντιστοιχώντας σε 30ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις σχετικές με τις χρήσεις των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (Α.Φ.Φ.) της ελληνικής χλωρίδας για εμπορικό σκοπό, με βάση τις δραστικές ουσίες που περιέχουν. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τους τρόπους επεξεργασίας των Α.Φ.Φ. και τις μεθόδους παραλαβής των αιθέριων ελαίων. Επίσης, θα γνωρίσουν τι είναι τα διαιτητικά συμπληρώματα και πώς παρασκευάζονται φυσικά ενισχυτικά προϊόντα, όπως σαπούνια, κρέμες κ.α. Τέλος, στο πρόγραμμα διδάσκονται και θέματα που αφορούν στην αδειοδότηση των παραγόμενων προϊόντων προκειμένου αυτά να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε :

  • Νέους αγρότες – επιχειρηματίες που επιθυμούν να γνωρίσουν τις δράσεις των Α.Φ.Φ.,
  • Γεωπόνους, Τεχνολόγους Γεωπόνους, Τεχνολόγους Τροφίμων, Χημικούς και νέους επιχειρηματίες,
  • Κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αποκτήσει σχετικές γνώσεις.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά και Χρήσεις τους για Παραγωγή Φυτικών Προϊόντων», για την επιμόρφωση θα χρησιμοποιήσει τη μορφή σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν λόγω του covid-19, με χρήση των σχετικών υποδομών/πλατφορμών που υποστηρίζει / παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εγγραφές

 

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά και Χρήσεις τους για Παραγωγή Φυτικών Προϊόντων», γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

 

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

έως 31/03/2021

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

Απρίλιος 2021

 
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 250 ευρώ και δύναται να καταβληθεί σε 2 δόσεις. Το 60% (150 ευρώ) με την υποβολή της αίτησης και το υπόλοιπο 40% (100 ευρώ) πριν το τέλος του προγράμματος.
 

 

Επιστημονικά Υπεύθυνη

 

Επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κα. Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου, Καθηγήτρια Π.Θ., Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών.
Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος: Νικόλαος Γκουγκουλιάς, Αν. Καθηγητής ΠΘ Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών
Εκπαιδευτές
Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου, Καθηγήτρια Π.Θ. Νικόλαος Γκουγκουλιάς, Αν. Καθηγητής Π.Θ. Αθανάσιος Μανούρας, Καθηγητής Π.Θ., Πλατής Ηλίας ΕΤΕΠ Π.Θ.