Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

«Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη χρήση του
εκπαιδευτικού λογισμικού LEGO WeDo 2»


Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα ΕΥ3 (δίπλα από τη Γραμματεία του Τμ. Πληροφορικής) στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, Παπασιοπούλου 2-4 στη Λαμία. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2231066925 (κα Βέννου).

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
 

Το πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού LEGO WeDo 2» έχει διάρκεια 40 διδακτικές ώρες και δίνει στο μαθητή τη δυνατότητα να εμπλακεί με τη δράση με τη χρήση της ρομποτικής, που είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης από ττο Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και επιθυμούν με τη χρήση της ρομποτικής αλλά κυρίως σε μορφή παιχνιδιού να πάρουν γενικές γνώσεις για τις επιστήμες αλλά και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού LEGO WeDo 2» έχει ως στόχο οι επιμορφούμενοι να έχουν αποκτήσει γενικές γνώσεις σε επιστήμες όπως:
 

• Επιστήμες Ζωής 
• Επιστήμες Γης και Διαστήματος 
• Φυσικές Επιστήμες 
• Μηχανική, Τεχνολογία και Εφαρμογές της Επιστήμης
 
Επίσης θα έχει καταφέρει να αναγνωρίζει βασικές έννοιες του Προγραμματισμού με τη χρήση απλών εικονιδίων και να κατασκευάζει απλά προγράμματα με τη χρήση της εφαρμογής LEGO WeDo 2.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης (σύγχρονης) εκπαίδευσης, αλλά και της ασύγχρονης εκπαίδευσης μέσω διαθέσιμου ψηφιακού υλικού.
 
Τα δια ζώσης μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.
 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Εγγραφές

 

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού LEGO WeDo 2» online.

 

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, ανέρχεται στα 240€.
 

ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 
 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ με  την ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

 

Alpha Bank:
Αριθμός Λογαριασμού: 310-00-2002-020935

IBAN GR 6401403100310002002020935

 

Κωδικός Προγράμματος: 4165.0081

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αιτιολογία του καταθετηρίου θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο κωδικός του Προγράμματος 4165.0081 καθώς και το Επίθετο του καταθέτη. Για την έκδοση τιμολογίου επικοινωνήστε άμεσα με την γραμματεία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ εφόσον έχετε καταθέσει το ποσό.

 

Αποδεικτικό Κατάθεσης:
Παρακαλείσθε με την κατάθεση του σχετικού ποσού να αποστείλετε μέσω email ή fax το αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης.  

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Περίοδος Εγγραφών

01/10/2018 έως 19/10/2018

 

Παράταση υποβολής αιτήσεων

Έως και 10 Δεκεμβρίου 2018

 

Έναρξη επιμόρφωσης

31/10/2018

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Την επιστημονική εποπτεία του εκπαιδευτικού προγράμματος φέρει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Κακαρούντας, ο οποίος φέρει τη ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Διδάσκοντες στο πρόγραμμα είναι μέλη ΔΕΠ και μέλη ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.