Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Ταχύρρυθμο CCNA
(Cisco Certified Network Associate)
200-301

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
 

Το πρόγραμμα “Ταχύρρυθμο CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301” διάρκειας 132 ωρών, είναι ένα προχωρημένο πρόγραμμα που καλύπτει διεξοδικά τα πλέον απαραίτητα θέματα Δικτύων Η/Υ, από εισαγωγικές έννοιες έως και σύνθετες εφαρμογές, με ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτική κατάρτιση. Οι σπουδαστές αποκτούν υψηλό επίπεδο σε μεγάλο εύρος γνώσεων στο αντικείμενο των δικτύων, από βασικές έννοιες δρομολόγησης και μεταγωγής μέχρι υψηλού επιπέδου τεχνολογίες διασύνδεσης. Οι καλυπτόμενες γνώσεις δίνουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να σχεδιάζουν, να εγκαθιστούν, να λειτουργούν και να συντηρούν δίκτυα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και δίκτυα μεγάλων εταιριών ή εταιριών παροχής υπηρεσιών με χρήση νέων τεχνολογιών. Για τη διεξαγωγή του προγράμματος χρησιμοποιούνται τεχνικές τηλεκπαίδευσης (e-learning), επιτρέποντας στον εκπαιδευόμενο να παρακολουθεί από απόσταση το πρόγραμμα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας
 

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε, σε φοιτητές ή απόφοιτους των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ(ΤΕΕ), ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. To εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταχύρρυθμο CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301 ” παρέχει σύγχρονες εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης Δικτύων Η/Υ και προετοιμάζει για την απόκτηση του πιστοποιητικού CCNA Routing and Switching (200-301 CCNA v3.0) που δίνεται από τη Cisco Systems.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές της μικτής μορφής προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης και περιλαμβάνει:
 
• δια ζώσης διδασκαλία αν οι εκπαιδευόμενοι βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις της Cisco Academy (στον Βόλο).
 
• σύγχρονη εκπαίδευση από απόσταση, με τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων με διαδικασίες τηλεδιάσκεψης στην περίπτωση που αυτοί βρίσκονται μακριά από τον τόπο διεξαγωγής της διδασκαλίας.
 
• ασύγχρονη εκπαίδευση, κατά την οποία με ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις προσωπικές τους ανάγκες τρόπο, διατίθεται σε όλους τους εκπαιδευόμενους το υλικό του προγράμματος.
 
Τα μαθήματα διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στην Τοπική Ακαδημία Cisco (Ιάσονος 10, 1ος όροφος, Bόλος, T.K. 38333).

 

Πρακτική

 
Οι εκπαιδευόμενοι για τη πρακτική τους εξάσκηση χρησιμοποιούν αυθεντικό εξοπλισμό δικτύων της Cisco Systems και επιπλέον το μάθημα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μαθαίνουν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δικτυακό εξοπλισμό. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι έχουν στην διάθεσή τους λογισμικό προσομοίωσης (Cisco Packet Tracer) που δίνει τη δυνατότητα εκτεταμένου πειραματισμού και μελέτης της συμπεριφοράς σύνθετων δικτύων για πλήθος διαφορετικών ρυθμίσεων. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να έχουν πρόσβαση στα μηχανήματα Cisco του εργαστηρίου από απόσταση (με κωδικό που θα τους δοθεί) και έτσι να πειραματίζονται σε πραγματικό εξοπλισμό όποτε το επιθυμούν.
 

Εγγραφές

 

Βρείτε εδώ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ταχύρρυθμο CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301 ” και συμπληρώστε online την αίτηση σας.

 

 

  

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, ανέρχεται στα 750€.
 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περίοδος Εγγραφών

29/08/2019 έως 15/10/2019

 

Παράταση υποβολής αιτήσεων

Έως 1 Νοεμβρίου 2019

 

Έναρξη επιμόρφωσης

Οκτώβριος 2019 έως Απρίλιος 2020

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, έχει ο κ. Ηλίας Χούστης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος φέρει την ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
 
Οι διδάσκοντες στο πρόγραμμα είναι πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Cisco Academy και έχουν εξειδικευθεί στη Cisco Systems (Βρυξέλες) και στο Cisco Networking Academy Training Center (Αθήνα). Ενδεικτικά διδάσκοντες και επόπτες είναι:
 
Βράντζα Ελένη: Διοικητική Υπεύθυνη της Cisco Networking Academy του ΚΔΒΜ του Π.Θ., Cisco Academy Εκπαιδεύτρια, M.Sc.(hons), M.Sc., CCNA, CCNP, CCDA, CCDP, WLANFE, WLANSE, CCIE (R&S #10286), ITIL Foundation.
 
Δρ. Ξενάκης Αποστόλης: Εκπαιδευτής Cisco Networking Adacemy, Wireless Sensor Systems Lab Researcher, Π.Δ. 407/80 Τμήματος Πληροφορικής Π.Θ.