Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Η Φωτογραφία & η ψηφιακή επεξεργασία της
Πρόγραμμα Διάρκειας 40 ωρών

background

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Το πρόγραμμα «Η Φωτογραφία & η ψηφιακή επεξεργασία της» έχει διάρκεια 10 μηνών και παρέχει σύγχρονες γνώσεις που αφορούν όσους αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να προσδιορίζουν το αντικείμενο που επιθυμούν να φωτογραφίσουν, να ελέγχουν και να χρησιμοποιούν άψογα τη φωτογραφική τους μηχανή, και να εφαρμόζουν τις τεχνικές που θα διδαχθούν στις δικές τους φωτογραφίες. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης στη Φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία της από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές / Απόφοιτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Επαγγελματικών Λυκείων), σε απόφοιτους ΙΕΚ δημοσίου και ιδιωτικού, σε κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, που θέλει να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της φωτογραφίας και επιθυμεί να δώσει στις φωτογραφίες του μια άλλη διάσταση – τεχνική. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Φωτογραφία & η ψηφιακή επεξεργασία της» αποσκοπεί να εισαγάγει τον ενδιαφερόμενο στην τέχνη της φωτογραφίας και ειδικότερα της ψηφιακής επεξεργασίας της. Μέσα από τις διαλέξεις θα αναπτυχθούν οι δρόμοι που ακολούθησε η τέχνη της φωτογραφίας, πώς εξελίχθηκε, πώς οριοθέτησε τους στόχους της και πώς την υπηρέτησαν οι λάτρεις της τέχνης αυτής. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να συνδέσετε τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή και άσκηση σε διάφορους τόπους – στόχους – τεχνικές φωτογράφισης.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της διά ζώσης μορφής προγραμμάτων εξειδίκευσης και διά βίου μάθησης, καθώς περιλαμβάνει
 

Διά ζώσης συναντήσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων για όσους από τους καταρτιζόμενους διαμένουν στη Θεσσαλία.
 

Οι Δια ζώσης συναντήσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων θα πραγματοποιηθούν στο Εργαστήριο Η/Υ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΠΘ (Γ. Καρτάλη 72 & Ροζού – π. Γαλλικό Ινστιτούτο).
 

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 10 μήνες και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει
 

 

 

Πρακτική

 
Το χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων εξ’ ολοκλήρου μέσα από τη πρακτική τους άσκηση.
 

Εγγραφές

 
Βρείτε εδώ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή σας στον ενημερωτικό οδηγό του προγράμματος «Η Φωτογραφία & η ψηφιακή επεξεργασία της» και συμπληρώστε online την αίτηση σας.
 

 
 

Κόστος Συμμετοχής:

 
Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης, ανέρχεται στα 200€. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 2 ισόποσες δόσεις των 100€, 100€ με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα και 100€ στο ήμισυ του εκπαιδευτικού προγράμματος.
 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

Περίοδος Εγγραφών

10 Νοεμβρίου – 25 Νοεμβρίου 2016

 

Διάρκεια επιμόρφωσης

15 Νοεμβρίου 2016 – 31 Αυγούστου 2018

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Επιστημονικά υπεύθυνος

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Λουκάς Ζαχείλας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένα Μαθηματικά. Ο κ. Λουκάς Ζαχείλας διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Πληροφορικής, κάνοντας χρήση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εφαρμογών Γραφείου, υπολογιστικών φύλλων, σχεδιασμού με τη βοήθεια Η/Υ και υπολογιστικών Μαθηματικών, φέροντας την ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Διαθέτει δε μεγάλη εμπειρία στην φωτογραφία έχοντας συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς (εντός κι εκτός Ελλάδας) και σε εκθέσεις.
 
Επιστημονική ομάδα εκπαιδευτικού προγράμματος

Κύριος διδάσκων στο πρόγραμμα εκτός από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο κ. Λ. Ζαχείλα είναι ο κ. Ζαφειρίδης Αργύρης, Εκπαιδευτικός, ερασιτέχνης φωτογράφος. Τελείωσε το Penn High School στην Mishawaka, Indiana τo ’69 με υποτροφία και μεταπτυχιακές σπουδές στο I.U. υπότροφος ξανά του ιδρύματος Fulbright. Από το 1979 είναι συνεταίρος του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Β. Γρηγοριάδης- Α. Ζαφειρίδης- Α. Ζούγλος Ι.Κ.Ε.» στον Βόλο.
Ασχολείται με την φωτογραφία από την δεκαετία του ’70 και τα τελευταία οκτώ χρόνια οργανώνει σεμινάρια ηλεκτρονικής επεξεργασίας φωτογραφίας υπό την αιγίδα των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ» στην οποία είναι μέλος του Δ.Σ.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές & ομαδικές εκθέσεις. Το 2009 σε ατομική έκθεση στην Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς, ατομική έκθεση στην γκαλερί Χάρτα στον Βόλο, ομαδική στην αίθουσα του Αχιλλείου, ομαδική στο Ξενία του Βόλου 2011, ομαδικές το 2012/2013/2014/2015 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει οργανώσει την έκθεση για την «Μαγνήτων Κιβωτός» του 2015 με συμμετοχές από την Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα και Τουρκία. Τον Νοέμβριο του 2014 στην αίθουσα του Αχιλλείου για τα συσσίτια του Αγίου Νικόλαου, συμμετείχε σαν τιμώμενος καλλιτέχνης στην έκθεση του EFSA, Karsiyaka, Σμύρνη τον Νοέμβριο του 2013, και τον Ιούνιο του 2014 προσκεκλημένος στην ομαδική έκθεση στο SeferiHisar στην Τουρκία. Η τελευταία ομαδική έκθεση του 2016 έγινε στην αίθουσα του Ξενία Domotel στον Βόλο και φιλοξένησε 65 φωτογράφους απ’ όλη την Ελλάδα. Στο τέλος Νοεμβρίου 2016 θα κάνει ατομική έκθεση στο κτίριο «Τσικρίκη» προσκεκλημένος του Αγίου Νικολάου.