Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» και απονέμει Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι εννέα (9) μήνες αντιστοιχώντας σε 450 ώρες -30 ECVET (40 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλία & 410 ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση).
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες και να τους καταστήσει ικανούς να διαπιστώσουν τα σύνθετα ψυχογενή αίτια των διατροφικών προβλημάτων ή διαταραχών. Παράλληλα, στοχεύει στην κατανόηση σύγχρονων μεθοδολογιών και προσεγγίσεων (για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και χρόνιους πάσχοντες), οι οποίες θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των διατροφικών συνηθειών και στην απόκτηση μιας υγιούς αντίληψης για τη διατροφή.
Το όφελος από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου θα είναι πολλαπλασιαστικό, τόσο για τη Δημόσια Υγεία και Εκπαίδευση, όσο και για τους ίδιους του συμμετέχοντες με αντίκτυπο στην προσωπική και επαγγελματική τους καθημερινότητα.
Ο κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η δημιουργία εξειδικευμένων εκπαιδευτών και επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα καταστούν ικανοί:

  • Να κατανοήσουν μοντέλα συμπεριφοράς για την ενίσχυση ψυχοσωματικής απόδοσης και συναισθηματικής ισορροπίας.
  • Να παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης, υποστήριξης και φροντίδας παιδιών και ενηλίκων με ψυχικές και διατροφικές διαταραχές.
  • Να οργανώσουν και να εφαρμόσουν προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους θεράποντες Ιατρούς.
  • Να γνωρίζουν αφενός θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, αφετέρου την υπάρχουσα νομοθεσία και τις υγειονομικές υποχρεώσεις των σχολικών κυλικείων.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικούς όλων των Βαθμίδων της Εκπαίδευσης, Τυπικής και Άτυπης
  • Διαιτολόγους – Διατροφολόγους
  • Επιστήμονες Τροφίμων
  • Επιστήμονες Δημόσιας Υγείας
  • Νοσηλευτές
  • Τεχνολόγους Τροφίμων
  • Επιστήμονες των κλάδων Διατροφής και της Ψυχικής Υγείας
  • Κοινωνικούς Λειτουργούς σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – εξειδίκευσης και δια βίου μάθησης.
Συγκεκριμένα:

  • Προσφέρεται με τη μορφή της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν με ευέλικτο τρόπο, προσαρμοσμένο στις προσωπικές τους ανάγκες και προτεραιότητες, το υλικό του προγράμματος.
  • Θα δίνεται στους εκπαιδευόμενους η δυνατότητα πρόσβασης και καθοδήγησης για μελέτη και αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού.
  • Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει 40 ώρες σύγχρονης εκπαίδευσης και 410 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Εγγραφές

 

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

έως 30/10/2020

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

Νοεμβρίου 2020

 
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 550 ευρώ και υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης. Αναλυτικά τις εκπτωτικές κατηγορίες μπορείτε να τις δείτε στον ενημερωτικό οδηγό του προγράμματος.

 

Επιστημονική Υπεύθυνη

 

Επιστημονική Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η κ. Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία φέρει την ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Αναπληρώτρια Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η κ. Ευαγγελία Κοτρώτσιου, Καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας και Νοσηλευτικής Φροντίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 

Επιστημονική Ομάδα

  • Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Ευαγγελία Κοτρώτσιου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Θάλεια Μπελλάλη, Καθηγήτρια Ψυχικής Υγιεινής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
  • Μαρία Μαλλιαρού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Κωνσταντίνος Σφλώμος , Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
  • Ελένη Βογιατζή – Καμβούκου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Ελευθέριος Γ. Γκορτζής, Msc, PhD, SMIEEE Ακτινοφυσικός, Διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής-Πληροφορικής, Ε.ΔΙ.Π Πανεπιστήμιο Πατρών
  • Μαρία Δημοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ Π.Θ.
  • Θωμάς Ζαφειριάδης, Κτηνίατρος – Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc
  • Χαρά Πυλαρινού, Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΕng με ειδίκευση σε συστήματα ιατρικής πληροφορικής και βιοϊατρικής
  • Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  • Ελένη Κοτρώτσιου, Διαιτολόγος.