«Yoga-Pilates School:
«YOGA INSTRUCTOR 100h»»


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Yoga-Pilates School: «YOGA INSTRUCTOR 100h» και απονέμει Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δύο (2) μήνες αντιστοιχώντας σε 100 ώρες (20 ώρες ασύγχρονη εκπαίδευση και 80 ώρες διά ζώσης εκπαίδευση).
 

Σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε asanas (στάσεις) στο βασικό κ μέσο επίπεδο, στην κατάλληλη ευθυγράμμιση, στη σύνδεση της κίνησης με την αναπνοή, στη σύνδεση και στη ροή των στάσεων, στο σχεδιασμό μιας σειράς στάσεων, στη δημιουργία και στην εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος yoga, στον τρόπο επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους ασκούμενους, στον αποτελεσματικό κι ασφαλή τρόπο καθοδήγησης ενός ασκούμενου ή ολόκληρης τάξης, να πληροφορηθούν για θέματα μάρκετινγκ κι επιχειρηματικότητας για το ξεκίνημά τους ως yoga instructors.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές και απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ιδιωτικών ιατρικών και συγγενών ιατρικών σχολών, σχολών άσκησης-κίνησης, αθλητές, προπονητές, ελεύθερα ασκούμενους καθώς και σε οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να εμβαθύνει στην πρακτική διδασκαλίας της yoga, στις δεξιότητες των asana (στάσεις), των pranayama (αναπνοές) ώστε να βελτιώσει την πρακτική του, τη φυσική του κατάσταση, την υγεία του και την ποιότητα ζωής του.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

  • Δια ζώσης διδασκαλία. Τα δια ζώσης μαθήματα θα πραγματοποιούνται Σάββατο & Κυριακή.
  • Ασύγχρονη εκπαίδευση. Μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης προσφέρεται σειρά οδηγιών για την ανάπτυξη των γνώσεων των επιμορφωμένων καθώς και πρακτικές για την αξιολόγηση της εξέλιξής τους.

Εγγραφές

 

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Yoga-Pilates School: «YOGA INSTRUCTOR 100h» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

12/10/2020 έως 31/12/2020

 

Έναρξη Επιμόρφωσης

08 Ιανουαρίου 2021

 
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 660 ευρώ (σε 2 δόσεις των 330€) και υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης. Αναλυτικά τις εκπτωτικές κατηγορίες μπορείτε να τις δείτε παρακάτω:
 

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος

 

Επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος και βασική εκπαιδεύτρια είναι η κα. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ του Π.Θ., ενώ

Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. Οι παραπάνω φέρουν την ευθύνη για το σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
 

Επιστημονική ομάδα

Διδάσκοντες στο πρόγραμμα είναι μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και ειδικοί επαγγελματίες με διεθνείς πιστοποιήσεις, εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία αντικειμένων που αφορούν το αντικείμενο της yoga:

  • Δρ. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ, Π.Θ. στην Κινητική Αναψυχή: Γιόγκα, Πιλάτες, Σύγχρονος Χορός, PhD, MSc, BSc Καθηγήτρια Φ.Α, ERYT200, ERYT500 Yoga Alliance USA, Yoga Alliance Continuing Education Provider, Master Yoga Teacher Yoga Alliance International INDIA, Yoga Techer Yoga Alliance Professionals UK. Certified Hatha-Raja Yoga Teacher, Ashtanga, Vinyasa Flow Yoga Teacher, Aerial Yoga/Dance/Fitness Teacher, Pilates Teacher, Group Fitness Instructor, Advanced Health & Exercise Specialist (EREPS, EHFA).
  • Δρ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής, Διοίκηση Δραστηριοτήτων Αναψυχής, ΤΕΦΑΑ, Π.Θ.