120 Hours AERIAL ART – Level 1


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Yoga – Dance – Pilates School: «AERIAL INSTRUCTOR 100h»”και απονέμει Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ένας (1) μήνας αντιστοιχώντας σε 100 ώρες και 4 ECTS.
Το παρόν πρόγραμμα Yoga – Dance – Pilates School: «Aerial Instructor 100h» απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν aerial instructors και να μάθουν να οδηγούν τον εαυτό τους αλλά και μια τάξη στην εναέρια άσκηση/κίνηση.
Σκοπός του παρόντος προγράμματος Yoga – Dance – Pilates School: «Aerial Instructor 100h» είναι οι συμμετέχοντες να εξασκηθούν στην εναέρια κίνηση και άσκηση με τη χρήση ειδικής αιώρας. Να βελτιώσουν την αθλητική και τη φυσική τους κατάσταση, τις δεξιότητες τους σε σχέση με τις στάσεις και τη χαλάρωση στον αέρα ενάντια στη βαρύτητα με την ειδική χρήση αιώρας. Παράλληλα να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε πρακτικές και διαφορετικής ποιότητας κινήσεις με την απαραίτητη ευθυγράμμιση του σώματος. Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν μια σειρά ασκήσεων, στάσεων, να δημιουργούν και να εκτελούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Επίσης θα γνωρίζουν τον τρόπο επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους ασκούμενους, τον αποτελεσματικό κι ασφαλή τρόπο καθοδήγησης ενός ασκούμενου ή ολόκληρης τάξης, θα πληροφορηθούν για θέματα μάρκετινγκ κι επιχειρηματικότητας για το ξεκίνημά τους ως aerial instructors.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυμναστές, χορευτές, προπονητές, σε δασκάλους yoga-pilates-χορού, σε αθλητές, σε όσους γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο των ιατρικών κι αντίστοιχων επαγγελμάτων, στο χώρο της άσκησης, της άθλησης, της κίνησης, της φυσικοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της αποκατάστασης και άλλων συναφών. Αναλυτικότερα:

  • σε φοιτητές και απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, σχολών και τμημάτων άσκησης ,κίνησης, χορού, ιατρικών επαγγελμάτων, της φυσιοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της αποκατάστασης και συναφών σπουδών.
  • σε απόφοιτους μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων στα παραπάνω αντικείμενα.

Η επιλογή των επιμορφούμενων θα γίνει με βάση το βιογραφικό σημείωμα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση τις σπουδές και την εμπειρία σε προγράμματα κίνησης-άσκησης-άθλησης και φυσικής κατάστασης.

Επιμόρφωση

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης.:

  • δια ζώσης εκπαίδευση
  • ασύγχρονη εκπαίδευση. Μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης θα δίνεται σειρά εργασιών για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των
    επιμορφωμένων καθώς και πρακτικές για την αξιολόγηση της εξέλιξής τους.

Τα δια ζώσης πρακτικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε ενοικιαζόμενες ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι τα Τρίκαλα (Σάββατο & Κυριακή).

Εγγραφές

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Yoga – Dance – Pilates School: «Aerial Instructor 100h» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά

Σημαντικές Ημερομηνίες:

Περίοδος Εγγραφών

10/09/2020 έως 30/04/2021

Έναρξη Επιμόρφωσης

7 Μαΐου 2021

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 800 ευρώ και υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης. Αναλυτικά τις εκπτωτικές κατηγορίες μπορείτε να τις δείτε παρακάτω

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Επιστημονική υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος και βασική εκπαιδεύτρια είναι η κα. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ του Π.Θ.
Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. Οι παραπάνω φέρουν την ευθύνη για το σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Δρ. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ, Π.Θ. στην Κινητική Αναψυχή: Γιόγκα, Πιλάτες, Σύγχρονος Χορός, PhD, MSc, BSc Καθηγήτρια Φ.Α, Aerial Dance/Yoga/Fitness Teacher, Pilates Teacher, Group Fitness Instructor, Advanced Health & Exercise Specialist (EREPS, EHFA), Yoga Teacher ERYT200, ΕRYT500 Yoga Alliance USA, Yoga Alliance Continuing Education Provider, Master Yoga Teacher Yoga Alliance International INDIA, Yoga Teacher Yoga Alliance Professionals UK. Certified Hatha-Raja Yoga Teacher, Ashtanga, Vinyasa Flow Yoga Teacher.