Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Yoga – Pilates School:
«YOGA INSTRUCTOR» 6ος Κύκλος Βόλος


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Το πρόγραμμα «Yoga – Pilates School: YOGA INSTRUCTOR» έχει διάρκεια 100 ωρών και 4 ECTS και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων αιχμής, προσφέροντας θεωρητικές γνώσεις και εστιασμένες πρακτικές δεξιότητες στους επιμορφούμενους. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης και Ειδίκευσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν yoga instructors και να μάθουν να οδηγούν μια τάξη στην πρακτική της yoga. Απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται στο χώρο των ιατρικών επαγγελμάτων, στο χώρο της άσκησης, της άθλησης, της φυσιοθεραπείας, της αποκατάστασης και σε όσους σαν ασκούμενοι επιθυμούν να βελτιώσουν την προσωπική τους πρακτική.
 
Σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν σε asanas (στάσεις) στο βασικό κ μέσο επίπεδο, στην κατάλληλη ευθυγράμμιση, στη σύνδεση της κίνησης με την αναπνοή, στη σύνδεση και στη ροή των στάσεων, στο σχεδιασμό μιας σειράς στάσεων, στη δημιουργία και στην εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος yoga, στον τρόπο επικοινωνίας και συμπεριφοράς στους ασκούμενους, στον αποτελεσματικό κι ασφαλή τρόπο καθοδήγησης ενός ασκούμενου ή ολόκληρης τάξης, να πληροφορηθούν για θέματα μάρκετινγκ κι επιχειρηματικότητας για το ξεκίνημά τους ως yoga instructors.
 
Το κυριότερο και μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος (60 ώρες) αποτελούν τα δια ζώσης μαθήματα πρακτικής άσκησης..

Επιμόρφωση

 
Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της δια ζώσης και της εξ ‘αποστάσεως εκπαίδευσης προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης. Μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης θα προσφέρεται σειρά οδηγών για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των επιμορφωμένων καθώς και πρακτικές για την αξιολόγηση της εξέλιξής τους. Τα δια ζώσης μαθήματα, όπου αποτελούν το κυριότερο και το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου του Παν/μιου Θεσσαλίας. Ο τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι στο Βόλο. Ελάχιστος αριθμός για την υλοποίηση του προγράμματος είναι τα 10 άτομα.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Εγγραφές

 

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Yoga – Pilates School: YOGA INSTRUCTOR» σε ηλεκτρονική μορφή.
 

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης, ανέρχεται στα 660€.
 

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

Από 26 Αυγούστου 2019 έως 15 Νοεμβρίου 2019

 

Έναρξη επιμόρφωσης

18 Νοεμβρίου 2019

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Την εποπτεία του προγράμματος έχει ο Επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ο κ. Κουθούρης Χαρίλαος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. και η βασική εκπαιδεύτρια του προγράμματος είναι η κ. Ζαφειρούδη Αγλαΐα, Ε.Ε.Π. ΤΕΦΑΑ του Π.Θ. οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για το σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.