Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Ημερίδες Διδακτικής της Έκθεσης,
Νεοελληνικής Γλώσσας για φιλολόγους,
Ηράκλειο

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Η Ημερίδα «Ημερίδες Διδακτικής της Έκθεσης / Νεοελληνικής Γλώσσας για φιλολόγους», που θα πραγματοποιηθεί στην Πόλη του Ηρακλείου, έχει σαν στόχο την επιμόρφωση με διαλέξεις δια ζώσης στο διδακτικό πακέτο του μαθήματος της Έκθεσης στο Λύκειο, την μεθοδολογία διαχείρισης χρόνου, αποριών, ομάδων μαθητών καθώς και την ενίσχυση του βιογραφικού σημειώματος με τα συγκεκριμένα διδακτικά εφόδια. Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Βεβαίωση Παρακολούθησης ημερίδας από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε, καθηγητές φιλολόγους ή/και φοιτητές Φιλοσοφικής και προσφέρει επιμόρφωση, κατάρτιση και πιστοποίηση στη διδασκαλία της Έκθεσης στο Λύκειο. Δεν υπάρχουν άλλα ειδικά κριτήρια επιλογής, εκτός από το δεδηλωμένο ενδιαφέρον των παραπάνω που προφανώς διδάσκουν ή προτίθενται να διδάξουν το μάθημα στο Λύκειο.

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες των δια ζώσης συναντήσεων, καθώς περιλαμβάνει
Δια ζώσης συναντήσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων. Τα δια ζώσης μαθήματα του προγράμματος πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας -ανάλογα με τη ζήτηση – θα παρουσιάσουμε τη διδακτική του μαθήματος της Έκθεσης στο Λύκειο με έμφαση στην πανελλαδική εξέτασή του. Σε πρώτη φάση η ημερίδα θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Σαφείς οδηγίες δίνονται στο ενημερωτικό οδηγό.

Εγγραφές

 

Βρείτε στο ενημερωτικό οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημερίδες Διδακτικής της Έκθεσης / Νεοελληνικής Γλώσσας για φιλολόγους» και συμπληρώστε online την αίτηση σας.

 

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, ανέρχεται στα 30€.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

23 Ιανουαρίου 2016 – 15 Φεβρουαρίου 2017

 

Έναρξη επιμoρφώσεων

Α’ Κύκλος – Κυριακή 19 Φεβρουαρίου/ Εισαγωγή στο μάθημα

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος, έχει ο κ. Γεώργιος Σταμούλης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος φέρει την ευθύνη για το σχεδιασμό, υλοποίηση και παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

Διδάσκει ο δημιουργός και υπεύθυνος του Προγράμματος “My name is Teacher” κ. Φώτης Παντόπουλος, ο οποίος επιμελείται και παρουσιάζει και την τηλεοπτική εκπομπή για την Έκθεση “Η ώρα του Δασκάλου” στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και το ΟΤΕtv, με την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.