Η μητρότητα

20/12/2018

bond_pic1
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 5% των γεννήσεων προέρχεται από νεαρά κορίτσια, από έφηβες.
 
Ειδικότερα 2.600 ανήλικες γυναίκες τον χρόνο γίνονται μητέρες και το 1/3 αυτών μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους. Σταματούν το σχολείο και σε πολλές περιπτώσεις εγκαταλείπουν ή διώχνονται από τα σπίτια τους.
 
Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί να υπάρχει και η εγκατάλειψη του συντρόφου ή συζύγου ως ακόμη μια παράμετρος η οποία φέρει τη μητέρα σε δυσχερή θέση.
 
Η ελπίδα βέβαια παραμένει ζωντανή όσο υπάρχει πίστη και θέληση. Για το λόγο αυτό υπάρχουν πολλές εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν σαν στόχο την υποστήριξής της εν λόγω ομάδας στόχου.
 
Το ευρωπαϊκό έργο the Bond είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2.
 
Η μητρότητα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δώρο. Η έκφραση της νέας μητέρας όταν κρατά για πρώτη φορά στην αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της είναι μία έκφραση που αλλάζει την ιδιοσυγκρασία της.
 
Όποια γυναίκα κι αν ρωτήσετε θα σας απαντήσει ότι από τη στιγμή που έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, άλλαξε για πάντα. Για την ακρίβεια, έγινε καλύτερος άνθρωπος. Απέκτησε δυνάμεις που ούτε φανταζόταν ποτέ πως έχει, γέμισε αυτοπεποίθηση, έγινε πιο αισιόδοξη και άλλαξε, σε πολλά ζητήματα, τις απόψεις της για την ζωή.

Leave a Reply