Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:

Εισαγωγή στη Δομή και τις Μορφές
της Ελληνική Νοηματικής Γλώσσας


 

background

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Το Κέντρο Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη δομή της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και τις ποικιλίες της, ιδιαίτερα όμως σε όσους διδάσκουν, ή προετοιμάζονται να διδάξουν την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Στόχος του προγράμματος είναι να διδαχθούν οι βασικές διαγλωσσικές κατηγορίες και οι πραγματώσεις τους στην ΕΝΓ, τα στοιχεία αυτά που διαφοροποιούν τις νοηματικές γλώσσες από τις ακουστικοφωνητικές, καθώς και κοινωνιογλωσσικές δυναμικές που επηρεάζουν τη χρήση των ΝΓ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει πολύ καλή γνώση της ΕΝΓ, ιδανικά πιστοποιημένη, αλλά και απόφοιτοι του 3ου επιπέδου σπουδών θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις οι οποίες θα γίνονται σε ΕΝΓ, ενώ το υλικό του προγράμματος θα είναι σε γραπτή Ελληνική. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 150 ώρες μέσα σε διάστημα 2 μηνών.
Στο παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να το παρακολουθήσουν άτομα των ακόλουθων κατηγοριών:
 
Πιστοποιημένοι διδάσκοντες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων την ΕΝΓ,πιστοποιημένοι διδάσκοντες της ΕΝΓ, πρακτικάριοι / υποψήφιοι διδάσκοντες της ΕΝΓ και εμπλεκόμενοι στη διδασκαλία και τη διάδοσή της, ψυχολόγοι και κάτοχοι επάρκειας της ΕΝΓ, κάτοχοι τουλάχιστον πιστοποιητικού 3ου κύκλου με τη δέσμευση ότι θα παρακολουθούν συνεδρίες και παρουσιάσεις σε ΕΝΓ ασύγχρονα εξ αποστάσεως.
 

Επιμόρφωση

 

Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές των προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης, καθώς περιλαμβάνει
 
Σύγχρονη εκπαίδευση, α) με τη συμμετοχή των επιμορφούμενων με διαδικασίες τηλεδιάσκεψης β) με τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό εργαστήριο στο Συνεδριακό Κέντρο του Π.Θ. στην Ιερά Μονή Πάου Αργαλαστής. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι προαιρετική και οι θέσεις περιορισμένες, επομένως οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα επιλεγούν με βάση τη χρονική σειρά δήλωσης αλλά και των προσόντων συμμετοχής ως ανωτέρω. Για όσους δεν παρακολουθήσουν δια ζώσης το εκπαιδευτικό εργαστήριο, η ύλη θα καλυφθεί εξ αποστάσεως.
 
Ασύγχρονη εκπαίδευση, κατά την οποία οι επιμορφούμενοι παρακολουθούν με ευέλικτο τρόπο προσαρμοσμένο στις προσωπικές τους ανάγκες και προτεραιότητες, το υλικό του προγράμματος
 

Εγγραφές

 

Βρείτε εδώ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στη Δομή και τις Μορφές της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας» και συμπληρώστε online την αίτηση σας.

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης ανέρχεται στα 100€ (χωρίς διαμονή) ή στα 140€ (με διαμονή στο Συνεδριακό Κέντρο από 16 έως 22 Ιουλίου).
 
Οι εκπτωτικές κατηγορίες αναγράφονται αναλυτικά στο ενημερωτικό οδηγό που βρίσκετε αναρτημένος στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας.

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

Από 26/06/2019 έως 12/07/2019

 

Έναρξη επιμόρφωσης

12/07/2019

 

Λήξη επιμόρφωσης

10/09/2019

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Εκπαιδευτές στο πρόγραμμα είναι οι:
Σαπουντζάκη Γαλήνη: Επίκουρος Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΕΝΓ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  
Παπασπύρου Χρυσόστομος: Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Παν/μίου Αμβούργου
Ανδρέου Γεωργία: Καθηγήτρια ΠΤΕΑ
Γκανά Ελένη: Επίκουρη Καθηγήτρια στο ΠΤΕΑ ΠΘ
Ανδρικοπούλου Ειρήνη (Ph.D.): Διδάκτωρ Γλωσσολογίας και διερμηνέας ΕΝΓ
Μαυρέας Δημήτρης (PhD): Διδάκτωρ Γλωσσολογίας και διερμηνέας ΕΝΓ
Γεωργοκωστόπουλος Χρήστος (επόπτης): Υποψήφιος διδάκτωρ εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας ΕΝΓ.